zondag 19 mei 2013

Beluister Jongerenradio Quindo nu ook op facebook

Nieuwe applicatie om radio te luisteren via Facebook

De Kortrijkse jongerenradio Quindo kan je nu ook live beluisteren via een nieuwe applicatie op Facebook. Die nieuwe app werd ontwikkeld door de Kortrijkse student Janosh de Wilde. 

De Wilde studeert Devine (Design & Development) aan Howest in Kortrijk. Dat is een driejarig keuzetraject binnen de bachelor Multimedia en Communicatietechnologie. De richting bestaat enkel aan Howest in Kortrijk en richt zich op jonge online creatievelingen. Je leert er nieuwe apps ontwerpen en internetsites creatief onder handen te nemen.

Voor de Kortrijkse online jongerenzender Quindo ontwierp Janosh de Wilde een Facebook-applicatie. Nu kun je dus rustig naar de zender luisteren terwijl je wat facebookt. Je luistert niet alleen live naar de zender, maar tegelijkertijd zie je de albumhoezen van de afgespeelde platen op je scherm verschijnen.

Een enorm voordeel en een heel belangrijke ontwikkeling in de wereld van de kleine jongerenradio's, die hun populariteit vaak te danken hebben aan publiciteit via de sociale media. De applicatie bestaat enkel nog voor Quindo, de zender uit Kortrijk. En de Wilde heeft momenteel nog geen plannen om de applicatie uit te breiden voor andere zenders.

Wie de applicatie eens wil testen, klik hier en luister live naar Quindo!
En ben je benieuwd naar het andere werk van student Devine Janosh de Wilde, hier vind je zijn portfolio! 

Zo ziet de Facebook-applicatie er dus uit. Live radio en tegelijkertijd zie je de platenhoezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten