zaterdag 26 oktober 2013

Music Video



Waarschijnlijk zal dit voor jullie overkomen als een shock, maar ja hoor, ook wij moeten af en toe naar school hier in Tallinn. En wacht, de shock wordt nog groter, ook wij hebben schoolwerk! Het erasmusleven draait dus niet enkel en alleen om feesten, reizen en nieuwe mensen leren kennen, maar naar school gaan behoort ook tot ons wekelijks tijdverdrijf. We moeten natuurlijk niet overdrijven met dat naar school gaan, we zijn nog altijd op erasmus hé!


Een van de vakken die ik volg aan het BFM heet Music Video, en ra ra ra wat zouden we daar in doen? 
Goed geraden, we leren er hoe we een goeie music clip kunnen maken. Niet zomaar een naakte troela in roze bh filmen die op het strand met haar tieten zwaait naast een bezonnebrilde moelat, maar op een professionele manier een clip maken voor een echte Estse band. Met onze groep maken wij de music video voor Wolfredt. I'll keep you posted over hoe het daarmee gaat, maar wie het nummer waarvoor we de clip maken alvast eens wil horen, zie het filmpje onder deze zin.


Maar wacht, nu komt het grappige deel. Onze docent van dit vak draagt de prachtige naam Liina Paakspuu. En als wij haar een mailtje willen sturen, dan moeten we dat doen naar Liina@kinkykong.ee. Vertaald in het Nederlands zou dat Liina@geilenaap.be zijn. Daar moet ik hard om lachen. Plus ze heeft roze haar. Dat is nog grappiger. Wel een echt topwijf! Een echte power girl. En vrouw met enorm veel pit en we zullen zeker enorm veel van haar bijleren. Dus geen slecht woord over haar, ok? Wie haar graag wil ontmoeten en kennis wil maken met haar roze haar, bekijk even dit filmpje.

Om wat te oefenen moesten we voor ons Liina twee kleine clipjes maken. Gefilmd zonder professioneel materiaal weliswaar, maar het was gewoon een oefening op hoe we videoclipjes moesten maken. De opdracht ging als volgt: maak twee korte clipjes op het zelfde nummer met deze elementen: badkamer, konijn, kettingroker, 's nachts, een oude zeeman en een midlifecrisis. Aanschouw hier het resultaat!

Natuurlijk met heel veel dank aan mijn allerliefste teamgenote Katrijn Devlaminck. De bloemen mogen ook naar haar opgestuurd worden.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten