dinsdag 26 augustus 2014

Eindelijk - Creatieve Therapie bij verkeersslachtoffers


creatieve therapie sessie met toneel
Vorig jaar vielen er dagelijks twee dodelijke slachtoffers in het verkeer. Velen overleven een ongeluk, maar komen niet ongedeerd uit het autowrak. Per dag houden 115 mensen een letsel over aan een verkeersongeval. Sommigen raken in een diepe coma en wanneer ze ontwaken laat het geheugen hen vaak in de steek. Wie ben ik? Wat is er gebeurd en wie zijn die mensen aan mijn bed? Allemaal fundamentele vragen waarmee slachtoffers kampen wanneer ze uit coma ontwaken. 

Vaak hebben ze dan ook nog eens veel fysieke problemen, verlammingen, … en moeten ze opnieuw leren praten, eten of stappen.

creatieve therapie sessie met poppen
In Dagcentrum Eindelijk in Buggenhout kunnen mensen terecht die een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebben opgelopen. Zo’n hersenletsel kan opgelopen zijn tijdens een coma door een verkeersongeval, maar ook door een trombose, een embolie of zelfs een voedselvergiftiging.  Allemaal hebben ze te kampen met serieuze beperkingen. Dat zijn niet alleen fysieke beperkingen, maar vaak hebben de cliënten van het dagcentrum ook emotionele problemen. Vooral het uiten en herkennen van emoties wordt moeilijk en ze moeten ook leren omgaan met hun nieuwe situatie. 

creatieve therapie sessie met beeldende kunst
Bert en Gerrit zijn twee jonge cliënten van het dagcentrum en volgen er wekelijks enkele sessies creatieve therapie. Door middel van dans, drama, muziek of beeldende kunst proberen ze aan die emotionele verwerking te werken. Dit is hun verhaal.

Vergeet de resolutie niet op de hoogste stand te zetten! (Doorklikken naar Youtube, tandwieltje onderaan, 720p)


Wie meer informatie wenst over het Dagcentrum Eindelijk in Buggenhout kan terecht op deze link.
Wie graag meer wil leren over een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), kan een kijkje nemen op deze site.


Alle rechten voorbehouden aan Stijn Defoirdt


Geen opmerkingen:

Een reactie posten